Over Abbenhuis inkoopadvies & aanbesteden

Ramon Abbenhuis LLM MSc heeft ruim 13 jaar ervaring op gebied van inkoop en aanbesteden. Met zijn Master Bedrijfskunde en Master Nederlands recht aangevuld met de postacademische leergang aanbestedingsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam bezit Ramon over uitgebreide kennis op gebied van inkoop en aanbesteden. Daarnaast heeft hij diverse opleidingen en cursussen gevolgd op gebied van inkoop- en projectmanagement: o.a. NEVI 1 / Expert, NEVI 2 / Professional, PRINCE2, Best Value Procurement B+.

Vanuit Abbenhuis inkoopadvies & aanbesteden werkt Ramon samen met adviseurs aan hoogwaardige dienstverlening op het gebied van inkoop, aanbesteden & bidmanagement. Klanten beoordelen Abbenhuis inkoopadvies & aanbesteden gemiddeld met een 8,7 op een schaal van 1 tot 10.

Klanten omschrijven Ramon omschrijven hem regelmatig als een “schaap met vijf poten” doordat hij zijn inkoop rol combineert met projectmanagement skills, kennis van IT en diepgaande (aanbestedings)juridische kennis.

Samen met u en uw team realiseert Abbenhuis inkoopadvies & aanbesteden resultaat dat staat als een huis!

Onze ervaring op gebied van inkoopadvies leest u op de pagina inkoopadvies.

Onze ervaring op gebied van (Europees) aanbesteden leest u op de pagina (Europees) aanbesteden.

Onze ervaring op gebied van bidmanagement leest u op de pagina Bidmanagement.

Spin in het web

Ramon voert de opdrachten uit vanuit zijn kennis en ervaring op gebied van inkoop- en aanbesteden en combineert dat met zijn projectmanagement skills, kennis van IT & zijn juridische kennis als jurist. Daarmee is hij spin in het web voor het oplossen of uitvoeren van uw uitdaging.

Vooruitgang en beweging

Ramon zorgt in zijn opdrachten voor vooruitgang en beweging. Samen met u, uw medewerkers en uw leveranciers zorgt Ramon voor actie . Of in projecten die nog niet lekker lopen, zorgt Ramon ervoor dat de vooruitgang en beweging alsnog wordt geboekt.

Structuur

Ramon is gestructureerd en zorgt voor structuur in uw projecten.  Op een gestructureerde wijze werkt Ramon van A naar B. Hij neemt u en uw medewerkers daar desgewenst in mee en zorgt hij voor een nette overdracht het dossier en de opgedane kennis.

“Bij een IT aanbesteding of inschrijving adviseer ik niet alleen vanuit inkoop/verkoop perspectief, maar kan ik ook het project procesmatig begeleiden binnen de afgesproken planning en praat ik op inhoud mee praten met uw IT specialisten.”

Ramon Abbenhuis

Specialiteiten

  • Uitvoeren van (Europese) aanbestedingen: Ramon beschikt over zeer ruime ervaring in het begeleiden van aanbestedingen op diverse gebieden met een specialiteit op gebied van IT: werkplek hardware, datacenter hardware, (standaard) software), telefonie, hosting, en diverse IT diensten.

  • Inkoopadvies: Ramon adviseert u over uw inkoopvraagstuk van inkoopstrategie tot en met procesoptimlisatie inclusief de implementatie daarvan. Ook voor spendanalyses, categoriestrategieen en het implementeren van inkoop- en/of facturatieoplossingen bent u bij Ramon aan het juiste adres.

  • Bidmanagment: Ramon adviseert en begeleidt u bij het opstellen van uw winnende offerte. Zijn uitgebreide ervaring vanuit inkoop (de andere kant van de tafel), komt hierbij goed van pas.

Duurzaamheid & maatschappelijk verantwoord inkopen

Duurzaamheid & maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) is belangrijk voor Abbenhuis inkoopadvies & aanbesteden: in projecten en aanbestedingen die Abbenhuis inkoopadvies begeleid, in de eigen bedrijfsvoering en ook privé.

  • In projecten en aanbestedingen denkt Abbenhuis Inkoopadvies & aanbesteden actief mee en daagt uw team uit om maximale impact te realiseren op gebied van duurzaamheid & MVI. Indien gewenst worden duurzaamheidsexperts uit het netwerk van Abbenhuis Inkoopadvies aangehaakt. De aanbestedingen IWR|Werkplekhardware 2021 voor de Rijksoverheid die Ramon Abbenhuis als inkoopadviseur heeft begeleid won de Europese Procura+ Awards voor Innovation Procurement of the Year. De Procura + Awards belonen succesvolle, duurzame en innovatieve openbare aanbestedingen. Deze aanbestedingen leiden tot aanzienlijke verbeteringen van publieke goederen, diensten, processen en infrastructuur. Procura+ is een netwerk van Europese overheidsinstanties die actief zijn op het gebied van duurzame inkoop. De IWR|Werkplekhardware raamcontracten vertegenwoordigen een totale waarde van €474 miljoen. Tevens zijn deze aanbestedingen door een vakjury gekozen als één van de drie genomineerden voor de KoopWijsPrijs 2021. De KoopWijsPrijs is een initiatief van de Rijksoverheid en wordt jaarlijks uitgereikt aan een ambitieus, vernieuwend of anderszins opvallend project op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI).
  • In de eigen bedrijfsvoering streeft Abbenhuis Inkoopadvies & Aanbesteden de eigen voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ons kantoor wordt verwarmd met een grondwarmtepomp, de stroom wordt grotendeels opgewekt met zonnepanelen en wij rijden elektrisch. De resterende CO2 uitstoot wordt jaarlijks meer dan gecompenseerd. In 2021 werden hiervoor circa 800 bomen aangeplant, in 2022 circa 900 bomen, in 2023 circa 1000 bomen en voor 2024 staat een bos van >1500 bomen in de planning. 

Wat anderen zeggen

Inkoopmanager overheid:
"Ramon heeft veel kennis en ervaring, rustige persoon, geeft goede adviezen en komt met oplossingen".
Rapportcijfer 9.

Categoriemanager Rijksoverheid:
“Ramon is vasthoudend, komt afspraken na, denkt mee en is goed in projectmanagement”.

Rapportcijfer 9.

Inkoopmanager IUC Rijksoverheid:
Deskundigheid, adviesvaardigheden, flexibiliteit zijn sterke punten”.

Rapportcijfer 8.

Inkoopcoördinator Waterschap:
“Ramon is betrokken, accuraat, en professioneel. Hij kan goed sturen op het proces, heeft kennis van zowel proces als materie en komt afspraken na en ontzorgt.”

Rapportcijfer 9.

Afdelingshoofd financiële administratie uitvoeringsorganisatie rijksoverheid:
“Ramon denkt mee, komt zijn afspraken na, heeft verstand van de materie en is prettig in de omgang. Ik heb met Ramon prettig samengewerkt, als er iets geëscaleerd moest worden dan kwam hij ermee waarbij Ramon goed hoofd en bijzaken weet te onderscheiden.”

Rapportcijfer 9.

Inkoopmanager IUC Rijksoverheid:
“Het was zeer prettig samenwerken. Goede persoonlijkheid, gedegen kennis van zaken, Ramon zoekt op de juiste momenten afstemming en heeft goede politieke sensitiviteit.”

Rapportcijfer 10.

Opdrachten uitgevoerd voor onder meer: