Bidmanagement

Belangrijke aanbesteding of tender die u wilt winnen? Abbenhuis inkoopadvies en aanbesteden adviseert u graag op gebied van bidmanagement en helpt u bij het opstellen van uw winnende offerte die staat als een huis. Als inkoopspecialist weten wij als geen ander hoe jullie teksten worden gelezen en beoordeeld. Ook kunnen we u juridisch ondersteunen in het reviewen van de overeenkomst met voorwaarden, en het formuleren van concept vragen daarover. Naast het reviewen van uw concept inschrijving/offerte, kunnen onze specialisten ook ingezet worden om uw inschrijving/offerte in concept op te stellen.

Afgelopen drie jaar zijn vanuit Abbenhuis Inkoopadvies 7 inschrijvingen op Europese aanbestedingen begeleid, met 6x een nummer 1 resultaat.

Winratio = > 85%.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Uw winnende offerte die staat als een huis

Wij begrijpen dat het inschrijven op een (Europese) aanbesteding of het opstellen van die belangrijke offerte niet eenvoudig is. Als geen ander heeft u en uw team kennis van uw business. In een procesmatige aanpak ondersteunen wij u met het opstellen van uw winnende offerte. Daarin brengen wij commerciële, bedrijfskundige en juridische kennis (aanbestedingsrecht en contractenrecht) in. En met onze procesmatige aanpak en oog voor details toetsen wij of alles wat gevraagd wordt, ook goed beschreven is en of uw inschrijving compleet is. Onze uitgebreide ervaring bij aanbestedende diensten, oftewel “de andere kant van de tafel”, komt hierbij goed van pas. Wij begeleiden u en uw team optimaal in het opstellen van de winnende offerte die staat als een huis.

Abbenhuis inkoopadvies en aanbesteden heeft uitgebreide kennis en ervaring van Best Value (Procurement) en het beantwoorden van kwalitatieve vragen / EMVI-plannen. Wij kunnen met jullie input teksten schrijven of voeren een review uit op door jullie opgestelde teksten. Op Best Value (Procurement) studeerde Ramon Abbenhuis in 2012 af met een scriptie over toepassing van BVP binnen IT aanbestedingen. Vervolgens heeft Ramon BVP regelmatig toegepast, als inkoopadviseur en als bidmanager om in te schrijven op BVP aanbestedingen.

Juridisch kunnen wij u ondersteunen bij het reviewen van de (concept) overeenkomst met voorwaarden. Wij hebben ruime ervaring met de voorwaarden van de rijksoverheid (ARVODI en ARBIT), gemeentes (GIBIT) en waterschappen (AWVODI en AWBIT). Tevens kunnen wij na een analyse van de overeenkomst met voorwaarden een voorstel doen voor concept vragen voor de Nota van Inlichtingen om tot aanpassingen te komen.

Resultaten

Door Abbenhuis inkoopadvies en aanbesteden uitgevoerde opdrachten op gebied van bidmanagement betreffen onder meer:

 • Bid management en juridisch advies voor deelname aan een marktconsultatie en het inschrijven op een Europese aanbesteding voor het leveren van Standaard software voor een veiligheidsregio:
  • Juridisch review en aandragen van te stellen vragen op basis van beschrijvend document, overeenkomst en IT voorwaarden (GIBIT-2023);
  • Bid management & quality control: review en aandragen van concrete verbeteringen op inschrijving;
  • Resultaat: hoogste score op kwaliteit en 1e in overall rangorde
 • Bid management en juridisch advies voor deelname aan een marktconsultatie en het inschrijven op een Europese aanbesteding voor het leveren van Standaard software voor een veiligheidsregio:
  • Juridisch review en aandragen van te stellen vragen op basis van beschrijvend document, overeenkomst en IT voorwaarden (ARBIT-2021);
  • Bid management & quality control: review en aandragen van concrete verbeteringen op inschrijving;
  • Resultaat: hoogste score op kwaliteit,  1e in overall rangorde en voorwaarden substantieel aangepast in het voordeel van software leverancier);
 • Juridisch advies voor het inschrijven op een meervoudig onderhandse aanbesteding voor het leveren van Standaard software voor een veiligheidsregio (nummer één, hoogste score op kwaliteit en voorwaarden substantieel aangepast in het voordeel van leverancier);
 • Bid management en juridisch advies voor het inschrijven op een Europese aanbesteding voor het leveren van IT dienstverlening aan de Rijksoverheid:
  • Juridisch review en aandragen van te stellen vragen op basis van beschrijvend document, overeenkomst en IT voorwaarden (ARBIT-2022);
  • Bid management & quality control: review en aandragen van concrete verbeteringen op inschrijving;
  • Resultaat: hoogste score op kwaliteit, overall inclusief prijs (2e van de 9 inschrijvers).
 • Bidmanager inschrijven op Rijksbrede Europese aanbesteding inkoopadvies en contractmanagement 2021:
  • Juridisch review en aandragen van te stellen vragen op basis van beschrijvend document, overeenkomst en voorwaarden (ARVODI);
  • Bid management & quality control: review en aandragen van concrete verbeteringen op inschrijving;
  • Resultaat: nummer één in alle drie de percelen met 3x hoogste score op kwaliteit 99/100 punten;
 • Bidmanager inschrijven op Europese aanbesteding adviesdiensten (raamcontract gegund);
 • Bidmanager inschrijven op rijksbrede Europese aanbesteding inkoopadvies 2016 (raamcontract gegund);
 • Bidmanager inschrijven op Europese aanbesteding externe inhuur (2e plek);
 • Diverse quality assurance opdrachten voor het reviewen en checken van de compleetheid van inschrijvingen op (Europese) aanbestedingen;
 • Training Best Value verkoop in de Best Value methodiek en het succesvol inschrijven op een Best Value aanbesteding.

Wat anderen zeggen

Inkoopmanager overheid:
"Ramon heeft veel kennis en ervaring, rustige persoon, geeft goede adviezen en komt met oplossingen".
Rapportcijfer 9.

Categoriemanager Rijksoverheid:
“Ramon is vasthoudend, komt afspraken na, denkt mee en is goed in projectmanagement”.

Rapportcijfer 9.

Inkoopmanager IUC Rijksoverheid:
Deskundigheid, adviesvaardigheden, flexibiliteit zijn sterke punten”.

Rapportcijfer 8.

Inkoopcoördinator Waterschap:
“Ramon is betrokken, accuraat, en professioneel. Hij kan goed sturen op het proces, heeft kennis van zowel proces als materie en komt afspraken na en ontzorgt.”

Rapportcijfer 9.

Afdelingshoofd financiële administratie uitvoeringsorganisatie rijksoverheid:
“Ramon denkt mee, komt zijn afspraken na, heeft verstand van de materie en is prettig in de omgang. Ik heb met Ramon prettig samengewerkt, als er iets geëscaleerd moest worden dan kwam hij ermee waarbij Ramon goed hoofd en bijzaken weet te onderscheiden.”

Rapportcijfer 9.

Inkoopmanager IUC Rijksoverheid:
“Het was zeer prettig samenwerken. Goede persoonlijkheid, gedegen kennis van zaken, Ramon zoekt op de juiste momenten afstemming en heeft goede politieke sensitiviteit.”

Rapportcijfer 10.

Opdrachten uitgevoerd voor onder meer: